Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Jan De Wit
Weverstraat 18
1791 AD DEN BURG (TEXEL)

Openingstijden

Ma: 09.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 18.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Beide kerstdagen GESLOTEN

Jan de Wit úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Thaise pompoensoep met kokos én Domaine Brunely!

15 augustus 2023

Een heerlijk vullende maaltijdsoep van pompoen en kokos vergezeld door een smakelijk glas Domaine Brunely; Succes verzekerd en dat in 30 minuten!

Domaine Brunely - Thaise pompoensoep - uw topSlijter - gerecht

Voor 4 personen heeft u nodig:

  • 1 flespompoen
  • 500 g wortelen geschrapt
  • 2 el milde olijfolie
  • 70 g Thaise gele curry
  • 400 ml kokosmelk 18% vet
  • 5 volkoren pitabroodjes
  • 2 el geraspte kokos
  • 410 g kikkererwten
  • 1 fles Domaine Brunely

De bereiding

Om te beginnen alvast de oven voorverwarmen tot 220 °C.

De pompoen schillen en in de lengte halveren. Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. De wortelen in stukken van ongeveer 3 cm snijden. In een soeppan de olie verhitten.
De pompoen- en wortelstukjes 5 min. op middelhoog vuur bakken. De curry toevoegen en kort meebakken, nu mag de kokosmelk toegevoegd worden en ook 400 ml water.
Laat alles nu 20 minuten opstaan (tegen de kook aan) dan moet alles gaar zijn (even checken).

Bak intussen de pita’s af  in de oven volgens de verpakking. Rooster de geraspte kokos in een koekenpan zonder olie of boter voor 3 minuten op middelhoog vuur en schep regelmatig om.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kikkererwten na afgieten toe aan de soep en verwarm deze goed door. Snijd de pitabroodjes in reepjes.

Bestrooi de soep met de kokos en serveer met het brood en een glas Domaine Brunely.

Geniet!

« Terug