Weverstraat 18
1791 AD DEN BURG (TEXEL)
Openingstijden
Ma: | 09.00 - 18.00 uur |
Di: | 09.00 - 18.00 uur |
Wo: | 09.00 - 18.00 uur |
Do: | 09.00 - 18.00 uur |
Vr: | 09.00 - 18.00 uur |
Za: | 09.00 - 17.00 uur |
Zo: | gesloten |
Beide kerstdagen GESLOTEN
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
Pesto is bijna niet meer weg te denken. Deze Italiaanse saus is heerlijk en vooral in combinatie met dit gerecht. Een ‘oven’ heerlijk en makkelijk gerecht en u maakt het nog smakelijker met een glas goede wijn van úw topSlijter erbij!
Dit heeft u nodig:
· Fles Phebus Chardonnay Mendoza
· 500 gr gnocchi
· 350 gr kipfilet
· 75 gr spekreepjes
· Zakje geraspte Parmezaanse kaas
· Kookroom
· Pesto
· Courgette
· Ui
· 3 teentjes knoflook
· Peper
· Ovenschaal
Voorbereiding
1. Verwarm de oven alvast op 200 graden. Snijd de ui, knoflook en courgette in fijne stukjes. Doe dit daarna ook met de kipfilet.
2. Bak de gnocchi in circa 10 minuten goudbruin in een koekenpan met een scheutje olie. Bak daarnaast in een andere koekenpan de spekreepjes krokant (zonder olie) in circa 5 minuten.
3. Schep de spekreepjes uit de koekenpan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Gebruik deze koekenpan met het vet van de spekreepjes voor de fijngesneden ui, knoflook en de courgette. Roer dit lekker door de koekenpan. Voeg hier na circa 4 minuten de kip aan toe en bak deze kort totdat de kip is dichtgeschroeid.
4. Doe alles in de ovenschaal. Meng dan de pesto en kookroom door elkaar in een bakje en giet over de inhoud in de ovenschaal en strooi wat geraspte Parmezaanse kaas erover. Zet de ovenschaal voor circa 10 tot 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Pak een bord, schep lekker op en schenk een glas Phebus Chardonnay Mendoza in en geniet!
Klik hier voor alle Phebus wijnen.