Weverstraat 18
1791 AD DEN BURG (TEXEL)
Openingstijden
Ma: | 09.00 - 18.00 uur |
Di: | 09.00 - 18.00 uur |
Wo: | 09.00 - 18.00 uur |
Do: | 09.00 - 18.00 uur |
Vr: | 09.00 - 18.00 uur |
Za: | 09.00 - 17.00 uur |
Zo: | gesloten |
Beide kerstdagen GESLOTEN
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
Waarom eten we stoofvlees alleen tijdens de herfst- of wintermaanden? De ‘R’ zit er tot en met de maand april nog in. Dus wij genieten nog even door van stoofvlees met dit heerlijke onderstaande recept.
· Fles Long Feathers Shiraz
· 300 gr runderstoofvlees
· 300 gr tagliatelle pasta
· 100 ml runderbouillon
· 70 gr tomatenpuree
· 330 ml tomatensaus (tip! Heinz Tomato Frito voor extra smaak)
· 1 ui
· 175 gr wortel
· 1 laurierblaadje
· 1 el bloem
· 1 tl oregano
· 1 tl peterselie
· 50 gr Parmezaanse kaas
Voorbereiding
Snijd het rundvlees in stukjes en strooi 1 el bloem over het rundvlees. Snijd vervolgens de ui en de wortel in kleine stukjes.
Bakken maar!
Giet een beetje olijfolie of bakboter in een pan en voeg de stukjes rundvlees toe. Bak het rundvlees rondom bruin en schep uit de pan. Doe dan de ui en wortel in de pan en bak deze voor een paar minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee (wel even roeren tussendoor).
Vervolgens kunt u de rest van de ingrediënten in de pan erbij doen (rundvlees, 75 ml Long Feathers Shiraz, 100 ml runderbouillon, laurierblaadje, 1 tl oregano, 1 tl peterselie en 330 ml tomatensaus).
Zet de deksel op de pan en laat het circa 2 á 2,5 uur zachtjes pruttelen. Zo nu en dan even doorroeren.
Paar uur later..
Haal de deksel van de pan en laat de saus nog even 5 tot 10 minuten doorkoken. Te dun? Voeg dan een beetje bloem toe en roer goed door. Ondertussen kunt u de pasta koken (circa 10 min).
Klaar? Serveer de pasta met het stoofvlees en strooi wat geraspte Parmezaanse kaas erover en eet smakelijk!